Program 16. januar 2018

Tid Foredrag Om foredraget Les mer om eller se video av foredraget
09:00 - 10:00 Registrering og kaffe
10:00 - 10:15

Derfor skal vi øke norsk matproduksjon

Trond Reierstad Anne Skuterud

Det er tre hovedgrunner til at vi skal produsere norsk mat også i fremtiden: God folke- og dyrehelse, klimavennlig matproduksjon og verdiskaping over hele landet.

Mer om foredraget
10:15 - 10:30

Innovasjonsprisen 2018

For fjerde året på rad deler vi ut Innovasjonsprisen til et selskap eller person som har turt å satse på innovasjoner innen bioøkonomien!

Mer om foredraget
10:30 - 10:40

Innovasjonscamp 2018

Fridtjof Unander Inger Solberg

Innovasjon er viktig for et konkurransedyktig norsk landbruk. For å få litt fortgang i sakene arrangerer vi for andre år på rad Landbrukets Innovasjonscamp!

Mer om foredraget
10:40 - 11:30

FNs bærekraftsmål: Hvordan ligger vi egentlig an?

Bjørn Haugland

Bjørn Haugland er Norges mest kjente foredragsholder om bærekraft. Bjørn kommer til Mat og landbruk 2018 for å fortelle oss hvordan vi egentlig ligger an for å nå FNs bærekraftsmål.

Mer om foredraget
11:30 - 12:30 LUNSJ
12:30 - 12:50

God helse er viktig for både dyr og folk

Gaute Lenvik Line Vold

Hvordan står det egentlig til med helsen til dyr og folk i Norge? Mat og landbruk 2018 gir oss en statusoppdatering!

Mer om foredraget
12:50 - 13:00

Derfor fusjonerte vi med Norsvin

Hans Olijslagers

CTO i Topigs Norsvin kommer for å fortelle om hvorfor de fusjonerte med Norsvin og hvorfor norske svinegener nå er solgt til over 50 land!

Mer om foredraget
13:00 - 13:10

Derfor kan vi lage plaster av norske egg

Ralf Schmidt

Salmonella finnes i nesten alle land, med unntak av Norge og Japan. Derfor kan Biovotec lage plaster av norske egg. God dyrehelse betyr nye forretningsmuligheter for norsk landbruk.

Mer om foredraget
13:10 - 13:30

Hvordan skal TINE og Nortura levere på folkehelse?

Hanne Refsholt Arne Kristian Kolberg

Tine og Nortura har allerede tatt mange grep for å gjøre produktene deres enda sunnere. Hvilke planer har de for 2018?

Mer om foredraget
13:30 - 14:00 Kaffepause
14:00 - 14:10

NMBU satser på grønn forskning

Øystein Johnsen

Hvilke løsninger kan forskerne komme med for å løse klimautfordringene?

Mer om foredraget
14:10 - 14:20

Kan SINTEF bidra til innovasjon i matindustrien?

Marit Aursand

Hvordan kan SINTEF bidra til bærekraftige og effektive løsninger for norsk matindustri? Kan blå og grønn sektor lære av hverandre?

Mer om foredraget
14:20 - 14:30

Hvordan skal norsk landbruk levere på klima?

Tony Barman

Prosjektleder i Klimasmart landbruk, Tony Barman, har mange gode løsninger på hvordan norsk landbruk skal levere på klima.

Mer om foredraget
14:30 - 14:40

Kan vi drive avl for lavutslippskyr?

Sverre Bjørnstad

Ja, man kan visst det i følge GENO.

Mer om foredraget
14:40 - 14:50

Felleskjøpets grønne satsinger

Halfdan Blytt

I over 120 år har Felleskjøpet satset på grønn konkurransekraft. De har store planer også for fremtiden.

Mer om foredraget
14:50 - 15:00

Innovasjonscamp 2018 PITCH

I tre dager har deltakerne jobbet sammen for å komme på gode, innovative løsninger for landbruket. Nå skal de presentere ideene sine foran hele Mat og landbruk.

Mer om foredraget
15:00 - 15:30 Kaffepause
15:30 - 15:40

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale

Jon Georg Dale

Statsråden hilser Mat og Landbruk velkommen.

Mer om foredraget
15:40 - 16:10

Landbrukets ringvirkninger

Bjørn Gran
Mer om foredraget
16:10 - 16:25

Debattduell: Bartnes vs Dale

Irene Halvorsen Lars Petter Bartnes Jon Georg Dale

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes møter mat- og landbruksministeren i debattduell! Sjefsredaktør i Nationen, Irene Halvorsen, leder duellen.

Mer om foredraget
16:25 - 17:00

Politisk debatt: Hvordan skal vi øke verdiskapingen i norsk matproduksjon?

Irene Halvorsen Steinar Reiten Andre Skjelstad Nils Kristen Sandtrøen Geir Pollestad Jon Georg Dale

Har politikerne egentlig noen gode løsninger for å legge til rette for bioøkonomien og en ny grønn industri? Redaktør i Nationen, Irene Halvorsen, vil lede oss gjennom debatten.

Mer om foredraget
17:00 - 21:00 MIDDAG