De skal lede oss gjennom Mat og Landbruk 2020

Hun er eggentusiast og driver rugeri og oppdrett av verpehøner på Jæren. Han driver melkeproduksjon i Asker.

Sammen er Tone Steinsland og Odd-Einar Hjortnæs klare for å geleide oss gjennom landbrukets viktigste møteplass som konferansierer for Mat og Landbruk 2020.

Kjøp billett til Mat og Landbruk 2020 her

– Vi bør våge å se norsk matproduksjon i et globalt perspektiv

Tone Steinsland mener det er viktig å skape gode arenaer der man kan ha en bred debatt rundt hva norsk matproduksjon er, og skal være:

– Mat og Landbruk har i flere år lagt til rette for at alle aktørene i og rundt landbruket skal kunne samles for meningsutveksling om viktige tema relatert til vår matproduksjon. For meg var det stas å bli spurt om å bidra til å lede deltakerne gjennom programmet på Norges største og viktigste landbrukskonferanse. Jeg gleder meg, sier Tone.

Hun mener vi i større grad bør våge å se norsk matproduksjon i et globalt perspektiv.

– Jeg tror vi har alt å vinne på det, og at det vil gi oss rom til å øke konkurransekraften til norsk mat. Derfor traff konferansens tema veldig godt: «Hva er bærekraftig matproduksjon på norsk?». Det er også tydelig at dette er et tema som både politikere og opinionen i økende grad er opptatt av, sier hun.

En arena for glede og inspirasjon

Som makker på scenen får Steinsland med seg Odd-Einar Hjortnæs. Han nølte ikke når forespørselen om konferansier-oppdrag kom:

– Jeg liker utfordringer, og det å bli spurt om å lede konferansen sammen med Tone ser jeg fram til med glede. Jeg håper vi sammen klarer å skape flyt i programmet og en hyggelig ramme om det hele.

Med flere år bak seg som tillitsvalgt i norsk landbruk beskriver han Mat og Landbruk som en arena for glede og inspirasjon.

– Landbruket og vår industri står for mange av de mest framtidsretta mulighetene for bærekraftig verdiskaping i de omstillingene alle verdens samfunn må gjennom de neste tiåra. Da er det viktig at vi har nettopp møteplasser som gjør oss bevisste på potensialet vi sammen representerer, avslutter Hjortnæs.

Kjøp billett til Mat og Landbruk 2020 her