James Rebanks kommer til Mat og Landbruk 2019!

James Rebanks er kanskje verdens mest kjente sauebonde etter boksuksessen Sauebondens liv utgitt i 2015.

Rebanks bor og jobber i Lake district nord i England, hvor familien hans har drevet med sau i over 600 år.

Han ønsker at bønder skal få den respekten de fortjener for å produsere mat og holde kulturlandskapene ved like.

– I’m really looking forward to visiting Norway again – it always feels a bit like going home to where large parts of our English shepherding culture came from. I look forward to meeting with my Norwegian farmer-colleagues, and talking to them about the challenges we all face in trying to be good farmers in the complicated modern world, sier han.

Rebanks er også rådgiver til UNESCOs verdensarvsprogram for bærekraftig turisme.

– Så utrolig kjekt at James Rebanks kommer på Mat og Landbruk! Sauebondens Liv er en av de beste bøkene jeg noengang har lest! Boka beskriver så godt hvordan vi som bønder lever og jobber for å ta vare på dyra og samtidig ivareta en kulturarv, hvor slitsomt og givende det er, og ikke minst stoltheten i å forvalte videre det generasjoner har opparbeidet og tatt vare på, sier leder av programkomiteen, Inger Lise Rettedal.

I løpet av 2019 vil Rebanks også gi en ny bok om hvordan være en god bonde.

Jill Lawless / AP / NTB scanpix